Verpleegkunde

Binnen GGZ Rivierduinen bieden we verschillende leerwerktrajecten voor de verpleegkunde opleidingen, op zowel MBO- als op HBO-niveau. Zo kun je terecht komen op een afdeling waar mensen die in een crisis verkeren een aantal weken worden opgenomen of kun je werken in een kliniek waar cliënten langere tijd verblijven. Maar ook een team dat begeleiding aan huis biedt of een Dagactiviteitencentrum behoren tot de mogelijkheden.

Bij indiensttreding als leerling-verpleegkundige dien je minimaal 18 jaar te zijn.

MBO verkort (niveau 4)

BBL
De duur is twee tot drie jaar, afhankelijk van vooropleiding.

HBO (niveau 5)

Duaal
De duur hiervan is vier jaar. De eerste twee jaar volg je voltijdonderwijs. In de loop van het tweede jaar kun je solliciteren op een leerwerkplek.

Verkort
De duur hiervan is drie jaar; de toelatingseis is een diploma verpleegkunde niveau 4.

Deeltijd
De duur van deze vorm bedraagt maximaal vijf jaar, afhankelijk van vooropleiding en werkervaring. Het eerste anderhalf jaar volg je voltijdonderwijs. In de loop van deze periode kun je solliciteren op een leerwerkplek.

Selectieprocedure

Jaarlijks komen er opleidingsplaatsen vrij per september. De selectie hiervoor loopt van december tot februari/maart. De selectiegesprekken worden gevoerd door een teammanager en een praktijkopleider. Solliciteren is mogelijk zolang de vacature online staat.
Locatie Leidschendam heeft ook instroommogelijkheden in februari. De selectie hiervoor loopt van oktober tot januari.

Leerarbeidsovereenkomst

Als leerling krijg je een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding (4 dagen werken- 1 dag naar school). Je ontvangt een leerling-salaris volgens de CAO GGZ (in het begin is dit afhankelijk van je leeftijd).

Studiekosten

De opleidingskosten en studieboeken krijg je vergoed. De opleidingstijd valt voor de MBO-opleiding binnen werktijd en voor de HBO-opleiding gedeeltelijk in eigen tijd.

Begeleiding

Iedere leerling heeft een werkbegeleider op de afdeling, die de dagelijkse begeleiding op de werkvloer verzorgt. Daarnaast krijgt iedere leerling een eigen praktijkopleider toegewezen die de schakel vormt tussen het praktijkgedeelte en de theorie van de opleiding. De gesprekken met de praktijkopleider vinden ongeveer 1 x per maand plaats.

Meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met praktijkopleider:

  • Marian van der Donk (locaties Leiden en Duin- en Bollenstreek), tel 06 525 823 12, of
  • Helen van Rooijen (locaties Leidschendam en Zoetermeer), tel 06 206 151 89, of
  • Jolanda Barten (locatie Alphen a/d Rijn), tel 06 11 60 54 90.

Locatie Gouda heeft geen opleidingsplaatsen beschikbaar.

Je kunt ook een e-mail sturen naar: Academie@rivierduinen.nl