Homepage Ontmoet je collega’s Het verhaal van Lianne
Image

Het verhaal van Lianne

Even voorstellen

  • Lianne de Vries
  • Stagiair hbo-Verpleegkunde
  • Wijkteam Leiden
  • Ik loop hier stage in 2019

”Samen bouwen aan herstel’ past perfect in mijn eigen visie op zorg.”

Mijn ruimte

Ik woon zelf in de bollenstreek en zag dat GGZ Rivierduinen ook zorg biedt in deze regio. Uit nieuwsgierigheid ben ik op de website gaan kijken en kwam ik de visie van GGZ Rivierduinen tegen, namelijk: ‘Samen bouwen aan herstel’. Dit vond ik een mooie visie die aansluit bij hoe ik mijn stukje verpleegkundige zorg zou willen leveren. En dat is samen met andere collega’s en disciplines, maar vooral in samenwerking met de cliënt zelf.

Toen ik bedacht dat ik stage wilde lopen in de psychiatrie, had ik in mijn hoofd dat ik dan in een van de klinieken terecht zou komen. Uiteindelijk werd duidelijk dat ik in een ambulant team zou worden geplaatst in het centrum van Leiden. Ik wist niet van het bestaan van ambulante teams in de geestelijke gezondheidszorg, maar ik werd enorm enthousiast van het feit dat het een combinatie van psychiatrie en thuiszorg was. Dit past helemaal bij mijn ervaring en interesse. Ik ben blij die ruimte te hebben ontdekt.

Mijn ontwikkeling

Ooit begon ik met een opleiding mbo-V en werkte ik in het LUMC. Maar ik vond mezelf te jong voor een universitair ziekenhuis. Ik ging naar hbo-V en heb stage gelopen bij jong-dementerenden en in een hospice. De GGZ ontbrak voor mijn gevoel nog. En dat bleek een waardevolle aanvulling die ik niet zou willen missen.

Ik weet namelijk niet of ik uiteindelijk volledig kies voor de geestelijke gezondheidszorg, maar heb wel ontdekt hoeveel je kunt leren in de psychiatrie. Of dit nu in een GGZ-instelling, ziekenhuis, huisartsenpraktijk of in de thuiszorg is. Je komt met mensen in aanraking die je in het ‘normale’ leven niet snel zou tegenkomen, maar eventueel wel in andere settingen van het verpleegkundig werkveld.

Een sector dus die heel interessant en leerzaam kan zijn tijdens je opleiding. Want op het gebied van psychopathologie, gesprekstechnieken en jezelf leren kennen valt veel te behalen. Daarnaast krijg je bij GGZ Rivierduinen voldoende mogelijkheden om je te ontwikkelen. Je krijgt e-learning modules aangeboden, cursussen die goed op je cv staan en er zijn diverse lezingen waar je als stagiaire ook naar toe kunt. Dus als je de mogelijkheid krijgt om stage te mogen lopen bij GGZ Rivierduinen, dan zou ik zeggen: pak die kans!

Ik samen met…

…de cliënt. Ik vind het in mijn werk belangrijk om een professionele band op te kunnen bouwen met de cliënt. Iemand echt te begeleiden in zijn of haar proces. In de GGZ is deze professionele band ook erg belangrijk. Je maakt kennis met iemand die je dan op allerlei verschillende vlakken begeleidt. Van wonen tot werk en zelfs de financiën bijvoorbeeld. En wanneer jouw cliënt dan eindelijk een eigen woonplek heeft gekregen, of eindelijk de juiste dagbesteding in de vorm van werk heeft gevonden, dan geeft dat een enorm goed gevoel.

Wil jij ook het verschil kunnen maken bij GGZ Rivierduinen?

Als jij net als Lianne ontwikkeling in je werk zoekt, dan hoor jij bij GGZ Rivierduinen. Met ruimte om te groeien en ruimte om de regie te pakken. Kijk dan vooral even bij onze vacatures.