Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Wim

“Ik ben tweedejaars Leerling-verpleegkundige BBL, niveau 4. Als opleideling bij GGZ Rivierduinen heb ik een contract van drie jaar. Ik werk 36 uur en daarvan ga ik acht uur naar school.

Sinds twee maanden werk ik bij de kliniek Langerdurende Zorg. Pittig werk, waarbij je goed moet kunnen observeren, luisteren, reageren en terugkoppelen. De psychische problemen zijn bij deze groep cliënten vrij ingewikkeld, waardoor ik nu echt de diepte in ga. Dit sluit goed aan bij mijn opleiding.”

“De werkbegeleiding is geweldig. Officieel heb ik één werkbegeleider maar eigenlijk zijn het er veel meer! Alle collega’s helpen en denken met je mee. Tijdens het werk kijkt men goed naar je competenties en naar hoe je jezelf ontwikkelt. Pas toen ik er echt helemaal klaar voor was, kwam ik terecht bij de crisisopname van de kliniek. Want je moet niet te licht over dit werk denken. Aan de andere kant: als het werk je bevalt, heb je een wereldbaan. Na mijn opleiding probeer ik zeker een baan te krijgen binnen GGZ Rivierduinen.”

“In mijn team wordt er goed geëvalueerd, dat is heel belangrijk. Zeker na een heftig incident. Er wordt ook veel flexibiliteit van je verwacht. Als ik een lange werkweek heb gedraaid en er valt een collega ziek uit, dan geef ik me toch op als vervanger voor het weekend. Aan de andere kant weet ik dat als ik eens een dagje langer vrij wil, dit ook geregeld wordt.”

Wim Verpleegkundige in opleiding bij GGZ Rivierduinen