Homepage Stage Psychologie en Orthopedagogiek stageplaatsen

Voor de masterstage Klinische psychologie heeft GGZ Rivierduinen voor diverse locaties een samenwerkingsovereenkomst met de Universiteit Leiden. Deze stageplekken (niet geschikt voor Neuro Klinische studenten) bij locatie Alphen aan den Rijn, Gouda, Katwijk, Leiden, Leidschendam, Lisse, Voorhout en Zoetermeer worden gereserveerd voor studenten van de Universiteit Leiden. Zij kunnen zich aanmelden voor de stageplekken binnen GGZ Rivierduinen op uitnodiging van de staf van de Clinical Psychologie Master van de Universiteit Leiden, aanmelding vervolgens via secretariaat van de afdeling klistage@fsw.leidenuniv.nl. Het behalen van een BAPD-aantekening is niet mogelijk. Wel een verklaring psychodiagnostiek ten behoeve van een LOGO-verklaring.

Beschikbaar voor Masterstudenten van alle universiteiten:

 • Voor klinische stageplekken op onze polikliniek Volwassenen locatie in Gouda kun je per e-mail informeren en solliciteren bij stagebegeleider GZ-psycholoog Ariette van Tilborg: a.tilborg@rivierduinen.nl.
  Ieder jaar start één stageplek in maart (sollicitatieperiode is de maand september) en één in september (sollicitatieperiode is de maand maart) voor 32 uur per week gedurende 6 maanden.
 • Polikliniek Kristal locatie in Gouda en Leiden biedt de mogelijkheid om een BAPD-aantekening te halen. Ook een klinische onderzoekstage behoort tot de mogelijkheden. Affiniteit met/open staan voor de doelgroep volwassen mensen met psychiatrische klachten en een verstandelijke beperking is een must. De stage start ieder jaar per september en wordt middels een vacature gepubliceerd op vacature-overzicht

Voor de masterstages Orthopedagogiek en Ontwikkelingspsychologie bij GGZ Rivierduinen Kinderen en Jeugd heeft GGZ Rivierduinen een samenwerkingsovereenkomst met de Universiteit Leiden. Studenten van andere universiteiten komen niet in aanmerking. Werving en selectie: de gehele selectie vindt plaats door de universiteit. Binnen GGZ Rivierduinen vindt eveneens een gesprek plaats met de geselecteerde kandidaten.

Doelgroep
Cliënten behoren tot de zorgprogramma’s Stemming- en Angststoornissen en Persoonlijkheidsproblematiek.

Setting
Polikliniek en Dagbehandeling

Leeftijd van de cliënten
Tussen de 18 en 75 jaar

Het takenpakket:

 • Routine Outcome Monitoring (ROM);
 • Participatie bij intakegesprekken;
 • Deelname aan behandelplanbespreking en indicatiestellingvergadering;
 • Rapportage en correspondentie;
 • Psychodiagnostisch onderzoek, afnemen van psycho-diagnostische tests en rapportage (eventueel mogelijkheid tot behalen Basis Aantekening Psycho Diagnostiek (BaPD)
 • Deelname als co-therapeut bij een aantal groepstrainingen en behandelingen
 • Bestuderen literatuur, toepassen van theorie in de praktijk, evalueren van toepassingen.

Stageduur
De stage duurt 6 maanden. In deze periode is de stagiair 24 uur per week aanwezig.

De stageperiodes lopen van:
– februari tot en met juli;
– mei tot en met oktober;
– augustus tot en met januari;
– november tot en met april.