Homepage Stage Psychologie en Orthopedagogiek stageplaatsen

Voor de masterstage Klinische psychologie heeft GGZ Rivierduinen een samenwerkingsovereenkomst met de Universiteit Leiden. Deze stageplekken (niet geschikt voor Neuro Klinische studenten) bij locatie Alphen aan den Rijn, Gouda, Katwijk, Leiden, Leidschendam, Lisse, Voorhout, Zoetermeer en GGZ Rivierduinen Eetstoornissen Ursula worden gereserveerd voor studenten van de Universiteit Leiden. Zij kunnen zich aanmelden voor de stageplekken binnen GGZ Rivierduinen op uitnodiging van de staf van de Clinical Psychologie Master van de Universiteit Leiden, aanmelding vervolgens via secretariaat van de afdeling klistage@fsw.leidenuniv.nl.

Voor klinische stageplekken bij onze locatie in Gouda kun je per e-mail informeren en solliciteren bij stagebegeleider GZ-psycholoog Ariette van Tilborg: a.tilborg@rivierduinen.nl.
Ieder jaar start één stageplek in maart (sollicitatieperiode is in september) en één stageplek in september (sollicitatieperiode is in maart) voor Masterstudenten Klinische Psychologie Volwassenen van alle universiteiten voor 32 uur per week gedurende 6 maanden.

Het behalen van de BAPD-aantekening is binnen GGZ Rivierduinen niet mogelijk. Wel een verklaring psychodiagnostiek ten behoeve van het aanvragen van een LOGO-verklaring.

Voor de masterstages Orthopedagogiek en Ontwikkelingspsychologie bij GGZ Rivierduinen Kinderen en Jeugd heeft GGZ Rivierduinen een samenwerkingsovereenkomst met de Universiteit Leiden. Studenten van andere universiteiten komen niet in aanmerking. Werving en selectie: de gehele selectie vindt plaats door de universiteit. Binnen GGZ Rivierduinen vindt eveneens een gesprek plaats met de geselecteerde kandidaten.

Doelgroep
Cliënten behoren tot de zorgprogramma’s Stemming- en Angststoornissen en Persoonlijkheidsproblematiek.

Setting
Polikliniek en Dagbehandeling

Leeftijd van de cliënten
Tussen de 18 en 75 jaar

Het takenpakket:

  • Routine Outcome Monitoring (ROM);
  • Participatie bij intakegesprekken;
  • Deelname aan behandelplanbespreking en indicatiestellingvergadering;
  • Rapportage en correspondentie;
  • Psychodiagnostisch onderzoek, afnemen van psycho-diagnostische tests en rapportage (eventueel mogelijkheid tot behalen Basis Aantekening Psycho Diagnostiek (BaPD)
  • Deelname als co-therapeut bij een aantal groepstrainingen en behandelingen
  • Bestuderen literatuur, toepassen van theorie in de praktijk, evalueren van toepassingen.

Stageduur
De stage duurt 6 maanden. In deze periode is de stagiair 24 uur per week aanwezig.

De stageperiodes lopen van:
– februari tot en met juli;
– mei tot en met oktober;
– augustus tot en met januari;
– november tot en met april.