Homepage Ontmoet je collega’s Het verhaal van Stephany
stephany_koelewijn_GGZ_Rivierduinen_collega

Het verhaal van Stephany

Even voorstellen

  • Stephany Koelewijn- Korstanje
  • Verpleegkundig specialist in opleiding
  • Alphen a/d Rijn
  • Ik werk hier sinds 2005

In de GGZ is nog tijd en ruimte voor echte aandacht.

Mijn ruimte

Jaren geleden zocht ik een externe stage tijdens mijn deeltijdopleiding hbo-Verpleegkunde in een algemeen ziekenhuis. Ik koos de voor mij onbekende hoek van de psychiatrie. En die korte stage in de langdurig psychiatrische zorg in Oegstgeest opende mijn ogen. Hier was naast de diagnostiek nog tijd en ruimte voor aandacht. Voor een echt gesprek. Dit was wat ik zocht.
Een langere stage bij Rivierduinen werd een baan. En er bleek nog veel meer ruimte te zijn…

Mijn ontwikkeling

Binnengewandeld als stagiair en nu in opleiding tot verpleegkundig specialist. Binnen Rivierduinen heb ik echt letterlijk kunnen groeien als zorgprofessional. Na jaren ervaring binnen de psychiatrische thuiszorg voor volwassenen stak ik mijn neus over de muur en switchte van doelgroep. Het werd kind en jeugd. De zorg verandert razendsnel en ik veranderde flexibel mee. Tijdens een detachering naar het Centrum Kind en Jeugd bij de gemeente moest ik veel zelfstandig werken en de regie pakken. Dat smaakte naar meer! Ik solliciteer naar een opleidingsplek voor verpleegkundig specialist. Inmiddels heb ik al veel afdelingen binnen Rivierduinen gezien. En ik kom in aanraking met projecten die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de zorg. Ik ben nog lang niet uitgeleerd.

Ik samen met…

…kinderen en hun systeem. Toen ik overstapte van de psychiatrische thuiszorg volwassenen naar kinderen en jeugd voelde ik hoe ik echt van toegevoegde waarde kon zijn. Het geven van praktische handvaten aan het kind, maar ook aan de ouders en mensen dicht om het kind heen vond ik mooi werk. Daar zag ik hoe je samen met elkaar een kind verder helpt.

 

Wil jij ook het verschil kunnen maken bij ons?

Als jij net als Stephany ruimte in je werk zoekt, dan hoor jij bij GGZ Rivierduinen. Met ruimte om te groeien en ruimte om de regie te pakken. Kijk dan vooral even bij onze vacatures.